fbpx
+32 460 24 34 04 hello@bulkbar.be

Ontstaan

BulkBar is ontstaan uit het idee om bedrijven en hun werknemers te helpen gezonde voedingsgewoontes te creëren en bij te dragen tot een zero-waste werkplek.

De keuze voor gedroogde vruchten, noten en granen was snel gemaakt: deze producten hebben verscheidene nutritionele voordelen en stillen gemakkelijk kleine hongertjes.

Wanneer we dan ook de mileu-uitdagingen erbij nemen waar we vandaag de dag tegenover staan, wordt het idee van gezonde snacks zonder overbodige verpakking alsmaar minder gek.

Laten we een einde stellen aan energieverslindende automaten gevuld met snacks die veel te gesuikerd of te zout zijn.

BulkBar: een nieuwe generatie verdelers, een oplossing gericht op de toekomst.

Onze visie

Tezamen met organisaties nieuwe voedingsgewoontes creëren die bijdragen aan het welzijn van hun werknemers én een ecologisch verantwoorde wereld.

Onze missie

Bedrijven die bezorgd zijn over hun maatschappelijke impact een zero waste voedingsverdeler aanreiken met gezonde bio-gecertifieerde voeding in bulk, voor gezellige pauzes.

Wie zit er achter BULKBAR?

Virginie

Virginie is juriste van opleiding en heeft meerdere jaren als advocaat gewerkt op een Brussels kabinet. Wanneer ze een klein hongertje had op het werk merkte ze echter dat er weinig gezonde snacks voorhanden waren. Met gedroogd fruit of noten die ze zelf meebracht kon ze die kleine hongertjes stillen, zonder dat ze veel er veel van moest eten om zich voldaan te voelen. Dé perfecte snack dus voor op het werk.

Het is Virginie haar wens om iedereen de mogelijkheid te bieden tot zulke gezonde snack, die zonder verpakkingen op kantoor aanwezig is. Een (gezonde), vaak individueel verpakte snack gaan kopen in de supermarkt wordt dus onnodig!

Deze wens heeft dan uiteindelijk geleid tot de oprichting van BulkBar.

bulkbar_snack_bulk_dispenser
bulkbar_snack_bulk_dispenser

Gilles

Gilles is afgestudeerd in managementwetenschappen aan de Louvain School of Management en is altijd gedreven geweest door een startup-mentaliteit. Na ongeveer vijftien jaar in de sector van audiovisuele productie en financiering te hebben gewerkt, wilde Gilles zijn bijzondere belangstelling voor projecten met een positieve impact in de praktijk brengen.

Dit leidde tot de oprichting van een bedrijf voor milieumanagementconsultancy, dat zich focust op het ondersteunen van bedrijven bij hun ecologische transitie. Het was in de kader van deze activiteit dat hij Virginie heeft ontmoet en BulkBar ontdekte.

Gilles is zich al vele jaren bewust van de voordelen van een gezonde voeding en werd al snel overtuigd door het innovatieve concept dat BulkBar voorstelt, waarbij ecologische verantwoordelijkheid en evenwichtige voeding worden gecombineerd. Het was dus een logische volgende stap dat hij Virginie in het BulkBar-avontuur wilde vergezellen.

Onze engagementen

bulkbar_duurzame_ontwikkelingsdoelstellingen
In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen opgesteld met globale doelen om tot een betere en duurzamere toekomst te komen in 2030, toegankelijk voor iedereen. Op zijn beurt draagt BulkBar bij aan voornamelijk 3 doelen:

  • Goede gezondheid en welzijn – BulkBar moedigt gezonde voedingsgewoontes aan, essentieel voor het welzijn van individuen.
  • Verantwoorde consumptie en productie – BulkBar biedt bio-gecertifieerde producten aan in een verdeler die ontworpen is om voedselverspilling te minimaliseren.
  • Klimaatactie – Het concept voorgesteld door BulkBar moedigt zero-waste consumptie aan.