fbpx
+32 (0)460 24 34 04 / +33 (0)7 56 86 84 04 hello@bulkbar.eu

Een kantoor dat het welzijn en de prestaties van uw teams bevordert? Het is mogelijk dankzij Spacebloom!

Duurzaamheid is tegenwoordig een kwestie die iedereen aangaat. Steeds meer mensen streven naar een duurzame manier van leven, of dat nu op milieu-, economisch of zelfs sociaal gebied is. Tegelijkertijd ontstaan er steeds meer bedrijven met waarden die op duurzaamheid zijn gebaseerd (en dat is maar goed ook!). Dit is ook het geval met het jonge Brusselse bedrijf Spacebloom.

Spacebloom, ontwikkelaar van kantoren die welzijn en prestaties bevorderen

Spacebloom is een start-up opgericht in 2021 door twee toegewijde ondernemers: Michael Najjar en Bruno Schwartz. Hun missie? Kleine bedrijven in staat stellen om de kantoren van hun dromen te kunnen veroorloven. Virtuele werkruimtes, waarvan de schoonheid en functionaliteit teams inspireren en die zowel concentratie als samenwerking vergemakkelijken. En dit alles met een gecontroleerde impact op het milieu.

Wetende dat we bijna 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is het essentieel om na te denken over kantoorruimtes in termen van hun impact op onze prestaties, onze fysieke gezondheid en ons welzijn. Het verminderen van de milieu-impact van deze ruimtes is net zo belangrijk. Tegenwoordig wordt elk jaar een enorme hoeveelheid kantoormeubilair weggegooid, waardoor de aardbodem, de atmosfeer en het grondwater vervuild worden. Vandaar de belangstelling voor het ontwerpen van ruimtes die duurzaamheid en welzijn combineren.

Spacebloom - Milieubewuste kantoren en welzijn

Voor wie ?

Spacebloom levert haar diensten aan kleine bedrijven aan die hun kantoren op een eenvoudige, betaalbare en duurzame manier willen (her)inrichten. Ze werken ook samen met interieurontwerpers om hen te helpen bij het creëren van ruimtes met een zo goed mogelijke balans tussen mens en milieu.

Voor bedrijven biedt Spacebloom een ontwerpservice aan en adviseert het oplossingen om eco-verantwoorde kantoren te creëren die het welzijn en de productiviteit bevorderen. De projecten van Spacebloom richten zich meestal op teams van 15 tot 50 personen en vereisen geen verbouwingen.

Voor designers biedt Spacebloom trainingen en workshops aan over duurzaamheid toegepast op interieurdesign, maar ook persoonlijke ondersteuning voor specifieke projecten. Spacebloom bespaart ontwerpers ook tijd door tijdrovende taken te verminderen en hen te helpen bij het vinden van betrouwbare partners.

Hoe ?

Je inrichting heeft zowel een impact op onszelf, als op onze planeet. Spacebloom analyseert gegevens die specifiek zijn voor de ruimte en hanteert een wetenschappelijke ontwerpbenadering om die impact positief te beïnvloeden.

Voor consumenten optimaliseert Spacebloom verschillende elementen om de productiviteit, de creativiteit, het welzijn en de gezondheid te verbeteren. Er wordt onder andere rekening gehouden met luchtkwaliteit, natuurlijk licht, akoestiek, thermisch comfort, ergonomie, ruimte-indeling en circulatie. Maar ook met natuurlijke elementen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van planten.

Voor de planeet kijkt Spacebloom naar de materialen die er gebruikt zijn, het afvalbeheer, het energie– en waterverbruik, enz. Als je bedenkt dat de meubelindustrie alleen al verantwoordelijk is voor de uitstoot van 1,5 miljard ton CO2 per jaar, kan het verminderen van je impact op dit gebied al een aanzienlijk verschil maken.

Spacebloom - Welzijn en prestaties op kantoor

Met wie ?

Naast het team van experts werkt Spacebloom samen met een aantal ervaren en gelijkgestemde partners. Dit zijn onder andere Natura Mater (duurzame bouwmaterialen), Relieve Furniture (tweedehands kantoorapparatuur), Tapio (carbon footprint meting), et Airscan (luchtkwaliteit expert).

En dit is natuurlijk ook het geval met BulkBar (biedt bedrijven dispensers aan met gezonde en biologische snacks, zoals noten, gedroogd fruit, granen,… in bulk). Aangezien de waarden van Spacebloom en BulkBar sterk gericht zijn op duurzaamheid en welzijn, vormen ze een logisch partnerschap. Het was dus slechts een kwestie van tijd voordat onze wegen elkaar zouden kruisen!

What’s next ?

Heb jij een interieurproject en wil je een uitgelezen partner om uw ideeën tot leven te brengen? Neem dan zeker contact op met Bruno Schwartz  (bruno@spacebloom.co).

Gepubliceerd op 28/04/2023

Up next…

Hoe ga je vermoeidheid op het werk tegen?

Hoe ga je vermoeidheid op het werk tegen?

Veel werknemers hebben dagelijks last van vermoeidheid op het werk. Soms is het nauwelijks merkbaar, maar in sommige gevallen kan het de gezondheid van werknemers schaden. Daarom is het belangrijk...

Lees meer
Hoe ga je vermoeidheid op het werk tegen?

Hoe ga je vermoeidheid op het werk tegen?

Veel werknemers hebben dagelijks last van vermoeidheid op het werk. Soms is het nauwelijks merkbaar, maar in sommige gevallen kan het de gezondheid van werknemers schaden. Daarom is het belangrijk...

Lees meer
Wat is QWL en waarom is het belangrijk?

Wat is QWL en waarom is het belangrijk?

Rekening houden met de levenskwaliteit op het werk is tegenwoordig essentieel in elk bedrijf. QWL is ook bij wet geregeld, zodat werknemers zich in hun werk kunnen ontplooien en effectiever kunnen...

Lees meer
Wat zijn de voor- en nadelen van coworking?

Wat zijn de voor- en nadelen van coworking?

Deze soort werkruimten omvatten zowel kantoorruimtes (al dan niet gedeeld), maar ook rust- en vergaderruimten, en soms zelfs sportscholen of andere leuke plekken om te pauzeren! In dit artikel...

Lees meer
Verminder stress op het werk: onze 4 tips

Verminder stress op het werk: onze 4 tips

In het algemeen kan stress vele oorzaken hebben en lichamelijke en/of morele schade toebrengen aan de mensen die erdoor worden getroffen. Buitensporige druk die managers op hun werknemers...

Lees meer