fbpx
+32 (0)460 24 34 04 / +33 (0)7 56 86 84 04 hello@bulkbar.eu

Welzijn op het werk en kantoorinrichting: onze 4 tips

Het welzijn op de werkplek hangt af van verschillende factoren die verband houden met de tevredenheid, voldoening en motivatie van werknemers. Waren vroeger een bureau, een stoel en een koffiezetapparaat voldoende, tegenwoordig is creativiteit nodig om productiviteit, comfort, welzijn op het werk en kantoorinrichting te combineren.

Het beste kantoorontwerp is het ontwerp dat zich aanpast aan de behoeften van elk teamlid. In dit nieuwe artikel geven wij u onze 4 tips om welzijn op het werk en kantoorinrichting te combineren.

1. Houd rekening met de bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur is het geheel van attitudes, gedragingen en waarden (formeel en informeel) die door de leden worden uitgedragen. In die zin is de onderneming een levend iets dat voortdurend evolueert.

Er bestaat niet zoiets als een standaard kantoorindeling! Werkplekken moeten worden ontworpen op een manier die consistent is met de bedrijfscultuur en het merkimago van het bedrijf.

De open space is bijvoorbeeld een interessante configuratie als hij goed is uitgevoerd. Het team moet in een dergelijke omgeving kunnen werken. Wij raden u aan om, voordat u de configuratie van uw kantoren herziet, uw team te vragen naar hun visie op de inrichting. Uw medewerkers zijn degenen die er het grootste deel van hun tijd zullen doorbrengen, dus hun mening is de eerste prioriteit! Door uw medewerkers naar hun mening te vragen, creëert u een klimaat van vertrouwen dat een aangename werksfeer bevordert.

2. Bied verschillende omgevingen aan

Het concentratieniveau gedurende de dag evolueert naargelang ieders to-do lijst.

Door kantoorindelingen te kiezen die het mogelijk maken zich te verplaatsen naargelang de gewenste sfeer, krijgt uw team een waaier van mogelijkheden. Zo moet er een inrichting komen die het mogelijk maakt in stilte te werken en samenwerkingsruimten die bevorderlijk zijn voor teamwerk en menselijke relaties.

Laten we het voorbeeld nemen van de open space. Omwille van de concentratie moet de constructie van deze ruimte vanuit akoestisch oogpunt worden doordacht. Een te lawaaierige werkruimte heeft een rechtstreekse invloed op de productiviteit van de werknemers, en dus op hun welzijn. Om de akoestiek van uw kantoren te verbeteren:

  • Er zijn tal van materiaalmogelijkheden om in uw inrichting te integreren (akoestische kantoorvloeren, akoestisch vinyl, akoestische scheidingswanden, enz.).
  • U kunt ook de belangrijkste geluidsbronnen in dezelfde ruimte groeperen (scanners, printers, enz.).

3. Zorg voor ontspanningsruimten

Het installeren van een ontspanningszone in uw kantoor geeft uw team de kans om te genieten van een effectieve pauze. Het zijn een paar minuten per dag waarin het werk opzij wordt gezet zodat ze hun prestaties en creativiteit kunnen opkrikken.

Het integreren van een BulkBar zero afval dispenser in uw pauzezone is nog een manier om een enorme positieve impact te hebben op het welzijn van uw team! Voedingsmiddelen die rijk zijn aan mineralen en vitaminen, zoals amandelen, granola of een mix van gewone noten, staan bekend om hun nutritionele kwaliteiten, zorgen voor een energieboost en bevorderen de concentratie.

Als u meer wilt weten over de voordelen van een pauze tijdens de werkdag, lees dan ons artikel over dit onderwerp!

4. Kleur uw ruimtes

Om uw team aan te moedigen naar het werk te komen, speelt decoratie een sleutelrol. De kracht van kleur heeft een grote invloed op het gedrag en de motivatie van werknemers.

Om u wat inspiratie te geven:

  • Blauw wordt geassocieerd met verbeelding.
  • Groen is populair in kantoren omdat het uitnodigt tot kalmte en concentratie.
  • Rood staat synoniem voor energie en productiviteit.

Om hoofdpijn als gevolg van verfgeuren te voorkomen, kiest u voor gezonde verf, zonder oplosmiddelen of verontreinigende stoffen (VOC).

Deel met ons uw ideeën voor kantoorinrichting om het welzijn van uw team op het werk te verbeteren!

Voor meer advies over dit onderwerp: neem contact op met Bedimo of Valdeco, twee Belgische specialisten op het gebied van welzijn op de werkplek en kantoorinrichting.

Hoe de perfecte plaats vinden voor uw BulkBar in uw kantoor?

Contacteer ons!

Up next…

Hoe ga je vermoeidheid op het werk tegen?

Hoe ga je vermoeidheid op het werk tegen?

Veel werknemers hebben dagelijks last van vermoeidheid op het werk. Soms is het nauwelijks merkbaar, maar in sommige gevallen kan het de gezondheid van werknemers schaden. Daarom is het belangrijk...

Lees meer
Hoe ga je vermoeidheid op het werk tegen?

Hoe ga je vermoeidheid op het werk tegen?

Veel werknemers hebben dagelijks last van vermoeidheid op het werk. Soms is het nauwelijks merkbaar, maar in sommige gevallen kan het de gezondheid van werknemers schaden. Daarom is het belangrijk...

Lees meer
Wat is QWL en waarom is het belangrijk?

Wat is QWL en waarom is het belangrijk?

Rekening houden met de levenskwaliteit op het werk is tegenwoordig essentieel in elk bedrijf. QWL is ook bij wet geregeld, zodat werknemers zich in hun werk kunnen ontplooien en effectiever kunnen...

Lees meer
Wat zijn de voor- en nadelen van coworking?

Wat zijn de voor- en nadelen van coworking?

Deze soort werkruimten omvatten zowel kantoorruimtes (al dan niet gedeeld), maar ook rust- en vergaderruimten, en soms zelfs sportscholen of andere leuke plekken om te pauzeren! In dit artikel...

Lees meer
Verminder stress op het werk: onze 4 tips

Verminder stress op het werk: onze 4 tips

In het algemeen kan stress vele oorzaken hebben en lichamelijke en/of morele schade toebrengen aan de mensen die erdoor worden getroffen. Buitensporige druk die managers op hun werknemers...

Lees meer